Magic Hour Dreamscapes » От Динарските планини до Адриатическо море – фототур в Черна гора


От Динарските планини до Адриатическо море – фототур в Черна гора

Дати:

20 – 24 септември, 2018

ВодачИван Миладинов

Група: 7 човека

Цена (на човек): 550лв./за участници в предишни обучения – 500/

Обобщена информация

Локация – Динарски планини – Черна гора

Цена на фототура – 550лв.

За участници в предишни курсове и уъркшопи цената е 500 лв.

Ниво на трудност – лесен.

 

Фототур в Черна Гора

В края на лятото ви каня на едно епично приключение, към места, които до скоро бяха непознати дори на самия мен. Ще стегнем фотораниците и ще се отправим къме дна малка държава с голяма и чиста природа. Ще посетим „Доломитите на Балканите“ планината Проклетийе, с нейните остри като игли върхове. Ще се лутаме из горите на една от последните девствени гори в Европа – Биоградска гора. Ще се спуснем покрай едни от най-дълбоките каньони в света до кристалните води на Адриатическо море, където ще снимаме венецианската архитектура по крайбрежието в Которския залив. Накрая за финал отново ще се качим нависоко към Дурмитор и неговия първенец Боботов кук. А за прибирането в България сме намислили и най-дълбокия каньон в Европа – река Тара.

Програма на фототура:

Ден 1 – 20 Септември. Потегляме рано от София.  Предстоят ни 450км, които се взимат по-бавно заради малките пътища виещи се покрай планините. Пътуването е изключително живописно, а следобяд ще спрем в долините на Проклетийе. От там само с фототехниката ще се качим на вр. Волусница за да снимаме залеза към впечатляващите бели върхове наоколо. Преходът е около 2-3 часа и е по приятна пътека.След залез се спускаме обратно долу в долината, където ще пренощуваме в уютни дървени къщички.

 

 

Ден 2 – 21 септември. Снимки по изгрев в долината. Наблизо има две езера и няколко ферми, от които може да си купите току що направено сирене и мляко. След закуска следва трансфер до национален парк Биоградска гора (3 часа),  където ще прекараме остатъка от деня в търсене на композиции сред вековните дървета. Снимаме по залез, след което се настаняваме в къща за гости.

 

 

Ден 3 – 22 септември.  След изгрева се спускаме до крайбрежието на Черна гора -Улчин,Будва, Котор. Снимки по залез в района на малкото селце Пераст. При добро време (спокойно море) може да се уреди лодка, която да ни закара за залеза до Дамата на скалите – малък остров в средата на залива, изграден от местни рибари, където има живописна църква. Следва нощувка в хотел в Пераст.

Ден 4 – 23 септември. Снимки по изгрев в стария град на Котор. След това се изкачваме отново в планините към национален парк Дурмитор.  Следват кратка разходка и снимки по залез, след което се настаняваме за нощувка в Жабляк.

Ден 5. Снимки по изгрев, след което се спускаме до каньона на река Тара. Там правим почивка и снимки. Следва прибиране към София.

Цена на фототура 550лв. За участници в предишни събития – 500лв.

В цената са включни:

Транспорт през целия период на фототура.

Всички нощувки. Спи се в къщи за гости и хотели.

Водач за целия период на фототура.

Персонални инструкции по фотография към всеки участник по време на снимките.

В цената не е включена храна, лични разходи, както и всичко неизброено като включено.

Организатора си запазва правото на промени в програмата при влошени метеорологични условия с цел осигуряване на безопасността на участниците.

Необходима екипировка:

Фотоапарат желателно да е със сменяема оптика. Челник ,статив и удобна раница до 25 литра. Удобни обувки за планина, ветроустойчиво яке, дъждобран и топли дрехи съобразени с есента.

Събитието се провежда от туроператорска фирма Инто дъ Уайлд ООД, номер на лиценза : РК-01-7710.
Пътуваме стегнато, групата е от 7 човека максимум, с цел да се обърне внимание на всеки участник. По време на почивките в хотела ще има и дискусия по обработка и композиция на снимки, затова носенето на лаптопи е желателно. Преходите са кратки, и в близост до превозното ни средство.

 

За записвания и повече информация тук или на
i_miladinov@abv.bg и 0887 60 50 93 – Иван Миладинов