Magic Hour Dreamscapes » Уъркшоп – Пролет в Македония – Матка, Охрид и Преспанското езеро


Уъркшоп – Пролет в Македония – Матка, Охрид и Преспанското езеро

Дати:

6 – 8 май, 2017

ВодачИван Миладинов

Група: 7 човека

Цена (на човек): 250лв./за участници в предишни обучения – 200/

Какво да очаквате

Обобщена информация

Локация – Матка, Охрид и Преспанско езеро –  Македония

Цена на уъркшопа – 250лв.

За участници в предишни курсове и уъркшопи цената е 200 лв.

 

Фототур пролет в Македония – Матка, Охрид и Преспанското езеро.

Въпреки че са популярна дестинация за туристите, Матка и Охридското езеро не са от най-сниманите локации по сайтовете за фотография.  Именно това събуди любопитството ми към тези дестинации и след като ги обиколих, осъзнах, че там има не малко позиции, които представляват интересни възможности от композиционна гледна точка, а и са доста добра база за обучения.
На този фототур ще се учим, как да снимаме в сложни светлинни ситуации (каньона), и как да вземаме бързи тактически решения, когато имаме избор от множество позиции, както е на Охридското и Преспанското езеро 🙂

Кратка програма:

Ден 1: Тръгваме от София рано сутринта на 6 май – събота. Пътуваме до каньона Матка и се настаняваме в хотела, намиращ се до самото езеро.  Следва преход в търсене на позиции към църквата св. Никола. Снимане на залез от високо над каньона и прибиране в хотела.

Ден 2. Снимки по изгрев в дъното на каньона край езерото Матка. Следва закуска и разходка с лодка + посещение на пещера „Врелото“.  По обяд напускаме Матка и поемаме към Охридското езеро. Пътят ни минава през национален парк Маврово.  Почивка и снимки край манастира Свети Јован Бигорски. В Охрид ще направим кратка разходка в търсене на позиции и ще снимаме по залез. След това ще се отправим към селата в южната част на езерото, където ще нощуваме в хотел.

Ден 3. Снимки по изгрев край манастира Св. Наум. Снимки и разходка покрай изворите на река Черни Дрим. Следва закуска и пътуване до Преспанското езеро през национален парк Галичица. В зависимост от условията – (динамично небе) изгрева този ден може да посрещнем и край рибарските колиби на Преспанското езеро. Следва кратка почивка и разходка из Охрид, задължителната кръчма и прибиране към София на 8 май вечерта.

 

Пътуваме стегнато, групата е от 7 човека максимум, с цел да се обърне внимание на всеки участник. По време на почивките в хотела ще има и дискусия по обработка и композиция на снимки, затова носенето на лаптопи е желателно. Преходите са кратки, с изключение на качването до върха над каньона – 1,5 часа преход пеша с денивелация 400 метра. За тези, на които им се струва много височко, има позиции и в ниското. 🙂

 

За записвания и повече информация тук или на
i_miladinov@abv.bg и 0887 60 50 93 – Иван Миладинов

Водач:
1. Иван Миладинов – Професионален пейзажен фотограф и инструктор.