Есен в резерват Стара река | Magic Hour Dreamscapes


Есен в Стара река – фототур в Централен балкан.

Дати:

14 – 17 октомври, 2022

ВодещИван Миладинов

Група: 8 човека

Цена : 250лв.

Златна есен в Централен балкан

Обобщена информация

Локация – Стара река, Централен балкан

Цена на фототура – 250лв.

В цената са включени :

Лекция по пейзажна фотография

 4 практически занятия  по пейзажна фотография – изгреви, залези и нощна фотография.

Фото-гид през 4те дни на уъркшопа.

 

Гората безспорно е най-предизвикателната среда за фотография, особено когато стане дума за композиция и светлина. От друга страна, едни от най красивите места за пейзажи през октомври са именно вековните гори на Централен балкан. В разгара на есента събирам малка група, с която ще се разходим в любимите резервати Стара река и Джендема – горите, сред които направих най-добрите си есенни снимки през годините.

Програма на уъркшопа:
14 октомври – петък

Събираме се на изходния пункт в Карлово. Следва преход от 2 часа по време на който навлизаме в ждрелото на Стара река. Скоро стигаме началото на резервата, където вадим фотоапаратите.

От това място на практика по цялото поречие на реката в следващите 2 дни ще има позиции за снимки, така че камерите остават в готовност. В зависимост от това колко напреднала е есента може да тръгнем от зелена гора и във височина постепенно да навлизаме в есента.

Вечерта правим нощувка в хижа Хубавец. По време на вечерята ще обсъдим направените кадри.

                                                                                Хижа Хубавец.

15 октомври – събота.

Ден 2. Закуска в хижата, след което продължаваме нагоре по реката. До крайния пункт за деня – хижа Левски са 2-3 часа, но ние ще ги вземем по-бавно, тъй като ще спираме многократно за снимки .  Отново снимките продължават през целия ден. При добро време може да се отбием до по-слабо посещавания водопад Черното пръскало.

По обяд настаняване в хижа Левски. Ще се разходим до Карловското пръскало и по залез ще се качим на позиция над гората, от където се открива гледка към билото на рида Равнец .

Хижа Левски

16 октомври – неделя.

Ден 3. Преход до х.Рай през рида Равнец и покрай резерват Джендема. При добри условия през този ден пред нас ще се открива невероятна гледка към главното било на Стара планина и първенеца връх Ботев. Пристигане в х.Рай в ранния следобед. Снимки в района на Райското пръскало и близките върхове от които се разкрива невероятна гледка.

17 Октомврипонеделник. Снимки в района над резерват Южен джендем. Около обяд стягаме багажа и започваме нашето спускане към Калофер.

Важно!!! Организаторите си запазват правото на промени в програмата при влошаване на метеорологичните условия.

Задължителна лична екипировка:

– Стабилни обувки за планина.
– Непромокаемо яке и топли дрехи на слоеве съобразени със сезона и високата планина – полар/термо бельо, удобен дълъг панталон, пухенка и яке с мембрана, дъждобран, задължително ръкавици и шапки.
– Челник с два комплекта батерии
– Фототехника – камера + лек  статив. Вариообективи в диапазон 14-200мм.

– Раница около 30литра

– Храна (сандвичи и ядки) за минимум два дни. В хижите по принцип се предлагат храна и напитки. Вода има на много места по пътя

Добре е специфични хранителни нужди да бъдат заявени предварително.

При липса на необходима техника, (камера, обектив) такава може да бъде осигурена безплатно на участнците от Sony и Sigma, при задължителна предварителна заявка две седмици преди събитието.

В цената са включени:

  • Лицензиран планински водач
  • 4 дни в практически занятия по пейзажна фотография  –  композиция в гора, колористика, работа с бавни експозиции, изграждане на по-интересно кадриране и перспектива чрез панорами
  • Персонални съвети към всеки участник
  • Онлайн лекция след събитието с цел обсъждане на кадри и съвети за обработка.

Броят на участниците е ограничен с цел да се обърне достатъчно внимание на всеки участник.

Важно!!! Организаторите си запазват правото на промени в маршрута и датите на програмата при влошаване на метеорологичните условия с цел запазване на живота, здравето и доброто настроение на групата.

В цената не са включени: транспорт, храна и нощувки и всичко останало неизброено като включено.

За записвания и повече информация тук или на
i_miladinov@abv.bg и 0887 60 50 93 – Иван Миладинов