Ниви край Русе | Magic Hour Dreamscapes

Начало > Пътеписи > Ниви 2011

Ниви 2011

От всичко,което съм снимал до сега,полетата са били едни от най-трудните обекти,свързани са най-много обикаляне и въображение.Въпреки, че България изобилства от ниви,повечето от тях са на прекалено равен терен и се оказват безинтересни.След миналогодишните снимки в главата ми непрекъснато се въртят нови и нови идеи и така се случи, че тази пролет нивите бяха първи в списъка.

C8CT0370

Събрахме се с Гената в Попово и хаотично поехме на север.И този път разчитахме на лутането и случайността.Сега обаче попадахме на равен терен,тук-таме с някоя вдлъбнатинка или възвишение.Денят си вървеше а километрите се въртяха.При нивите е така – нормално е да навъртите 300-400 километра обхождайки всички междуселски пътчета за една-две снимки.

C8CT0373

Почти стигаме до Русе където намираме първите възвишения.Рапицата в тези райони е рядкост.На идване забелязах доста повече от нея близо до Търново.Въпреки това успях да намеря ето тез вълнички, за да се отчетеме за сезона 🙂

C8CT0384

Този път се бях издънил с домашното по Гугъл.Погрешно търсихме място за залез около Дунав и попаднахме само на един силно замърсен плаж.На небето нямаше нито едно облаче и останките от залеза хванахме обратно на нивите.

C8CT0409

Чудейки се къде да нощуваме се озовахме в коритото на р.Русенски Лом – място с толкова много животни и влага в България не си бях представял.След като в тъмното изкарахме акъла на някакъв язовец и едни туристи на палатки, се опънахме на някаква мокра поляна.За снимки от изгрева изобщо не ме питайте,нямаше ни едно облаче на небето и сега като ги гледам на монитора смятам, че не си заслужава да се занимава човек дори да ги конвертира в джепег.Както и да е,дали скапаните изгреви – залези или скучния терен,не знам но Гената се отказа тук.Оказах се сам в Попово с неподходяща кола (разбирайте 5 см. пътен просвет и 2 тона тегло) с която продължих да обикалям полетата наоколо.По пътя за Търново спирах поне 7-8 пъти,свършеше ли асвалтът почвах да маам пеша.

C8CT0473

Предишният ден не успяхме при обикалянето с джип,какво оставаше за пеш…след 20 километра трамбоване се отказах.Ходейки из полето обаче успях да видя 2 лисици,сутринта мернахме една птица подобна на фазан която беше само на 10тина метра от колата,а за завършек наблюдавах, как едни диви зайци си играят в продължение на половин час.Даже се опитах да ги снимам….

C8CT0451
хаха знам..смотана работа,но 200мм на фуллфрейм са колкото да направите портрет на човек.От този момент се замислям сериозно за един по-дълъг обектив.

Рапица и поля наоколо да искаш.Започна да се заоблачава и реших да изоставя тази идея.Направих една последна снимка и се отправих към групата водопади между Търново и Ловеч с идеята да се възползвам от облачното време.

C8CT0484

  1. 28 юни, 2011 в 10:23 | #1

    Снимките на рапицата винаги са ме радвали много,особенно когато контрастират в облачно време.

  1. 0 trackbacks