Язовир пасарел | Magic Hour Dreamscapes


Язовир Пасарел

C8CT0235
Не…това не е Тешел….

Преди години ровейки се по фотофорумите попаднах на една
снимка – язовирчето при Тешел в есенна премяна.Тогава бях много впечатлен и твърдо реших да си направя подобна.И така тази есен пътуването в Родопите ми позакъсня,а в съзнанието ми изплуваше непрекъснато този пейзаж,така съм си аз,като си имам някаква идея ми е непрекъснато в главата.По едно време си спомних че тук,само на 30 километра от София има подобно място….Без да му мисля много се чупих от лекции и след половин час бях на язовир Пасарел.

C8CT0208

Мостче свързва вилната зона отсреща с цивилизацията.Мисля че има и път с кола,но реката може да се премине чак през селото,което е няколко километра по-нагоре.

C8CT0214

Това беше най-хубавият есенен ден за тази година.Небето беше наситено синьо,а склоновете наоколо изпъстрени до максимум.

C8CT0216

Около язовирчето върви тясна пътечка и всичко около нея беше шарено.Понеже гората тук е смесена от различни дървета,също както на Витоша,по земята се срещаха най-различни видове листа в различни цветове.

C8CT0223

C8CT0227

Опитах се да снимам залезчето,но без резултат – на небето имаше само едно малко облаче.Докато се промъквах близо до водата нагазих в някаква тиня и за момент си помислих че ще се наложи да оставя кецките си в нея.

C8CT0242

На следващата снимка може да видите и мостчето.Малко се разпада,не знам след накоя друга година колко ли ще са смелчаците,които ще вървят по него.

C8CT0235

Повъртях се малко,но едни тъпи песове ме разубедиха да обикалям язовира и се върнах обратно по мостчето.Оказа се,че от него се открива най-готината гледка на това място.

C8CT0265

Праснах една и на мостчето в обратната посока.

C8CT0270

Хм като ги гледам тея снимки,се чудя как ли до сега не се бях сетил за това готино място?Честно казано случайно ми хрумна за него,а щях да бия път чак до Тешел.Не че не се разходих и в Родопите де,но за това по късно….

 1. 8 ноември, 2010 в 16:04 | #1

  Богата работа, браво !

 2. Деси
  3 октомври, 2012 в 13:51 | #2

  През ноември ли си напрвил снимките, защото искаме да отидем за 11 ноември на палатки и ми е любопитно дали все още ще е така шарено.

 3. Иван Миладинов
  3 октомври, 2012 в 14:12 | #3

  Хм, мисля че беше около 25ти октомври. Тази есен предполагам ще се прошари по-рано, тъй като лятото беше доста сухо.

 1. 0 trackbacks